Cursus Runen

Van de Runenstenen wordt gezegd, dat zij ouder zijn dan het Nieuwe Testament. De Runen werden voor het laatst regelmatig gebruikt in IJsland gedurende de late Middeleeuwen door Runenmeesters, oude wijze vrouwen en mannen die zeer geëerd en gerespecteerd werden. Het woord Runa (Gotisch) betekent "een geheim ding, een mysterie".

In de oudheid werden de Runen op vele manieren gebruikt. Twijgjes en stenen met Runensymbolen dienden voor toekomstvoorspelling, omdat natuurlijke voorwerpen de heilige krachten bezaten. Runensymbolen werden overal in gekerfd. Vaak werd het pigment dat werd gebruikt gemixt met menselijk bloed om de mogelijkheid van de voorspelling te vergroten. De meest gebruikte Runen bestonden uit kleine platte steentjes met symbolen geverfd op de platte kant.

Sorteer op
  • Cursus Runen
    Cursus Runen

    De Runenreeks bestaat uit een in die tijd gebruikelijk alfabet van 24 letters of symbolen, genaamd de Futhark, naar de eerste zes letters. De eenvoudige symbolen van de Runen bevatten een wereld van inzichten op vele niveaus en…

    € 22,50

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2022 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel