Wicca

Wanneer je aan een willekeurig iemand vraag wat een heks is, zullen de meeste mensen eerst heel bedenkelijk gaan kijken en dan pas aarzelend gaan antwoorden. En die antwoorden lopen uiteen van de stereotype lelijke heks met de kromme neus op de bezem uit de boekjes, tot een beschrijving van een tovenares.

Veel mensen zien heksen helaas nog steeds als enge wezens die beschikken over paranormale krachten die ze gebruiken (of misbruiken?) voor manipulatie van hun omgeving en om te krijgen wat ze willen. Dat is het traditionele beeld van de heks. Deze heks struint bij nacht en ontij door bossen, op zoek naar planten en kruiden om daar later een stinkend mengsel van te brouwen, bijvoorbeeld om haar buurman in een pad te veranderen. Verder vliegt ze door de lucht op een bezem, vooral bij Volle Maan. Dus pas op voor zo iemand.

Wanneer je denkt dat dit waar, dan staat je een verrassing te wachten. Heksen zijn namelijk gewone mensen zoals jij en ik. Een moderne Wicca herken je niet aan de buitenkant. Misschien is je collega van het werk wel een heks, of die vriendelijke mevrouw of mijnheer aan de overkant van de straat.

Wicca, oftewel moderne hekserij, ook wel De Oude Religie genoemd, is een natuurreligie oftewel levensovertuiging. Andere termen die wel gebruikt worden zijn: Witchcraft, de Craft en Paganisme. Wicca zijn is meer dan zo nu en dan een ritueel uitvoeren, maar het is een levensovertuiging die alles wat je doet beïnvloedt. Het is een feest, het feest van het leven. Een Wicca gaat er van uit dat alles wat leeft een ziel heeft. En alles wat een ziel heeft, heeft een doel en een waarde! Alles is met elkaar verbonden: zo boven, zo beneden en zo beneden, zo boven! Wicca’s eren de Godin en de God als symbolen van alles wat leeft en alles wat is. De Godin wordt vertegenwoordigd door de Maan en de God door de Zon. Daartoe vieren zij Sabbats en Esbats en voeren zij rituelen uit. Er zijn per jaar 8 Sabbats, de seizoensfeesten, en 12 of 13 Esbats, de Vollemaansfeesten.

Wicca is een heel levendige stroming, die steeds meer mensen van allerlei afkomst aanspreekt. Je bent daarin echt niet alleen. In Nederland zijn heel veel heksen!

Toch zijn er nog steeds veel misvattingen over de Wicca. Er zijn allerlei leuke boekjes in de handel, die je wel even vertellen hoe je toverspreuken kunt uitvoeren om bijv. een geliefde aan je te binden. Of hoe je snel aan geld kunt komen. Maar geloof ons Wicca’s maar: dit werkt echt niet zo.

Echter, magie bestaat!!! Je moet alleen wel de goede regels weten om magie toe te passen. Pas dan werkt het op de juiste manier. En je kunt er heel veel mee ………….

Om alle nonsens en misverstanden over de Wicca de wereld uit te helpen, zonder dat mensen direct in een Coven hoeven te gaan (als je ze al kunt vinden) en zonder dat er verdere verplichtingen aan zitten, hebben wij besloten een schriftelijke cursus aan te bieden. In deze cursus vind je alles over de traditionele Wicca. Niet alleen over de geschiedenis, maar ook wat je er in dit moderne tijdperk ook daadwerkelijk mee kunt. Je leert alles over het zelf maken van rituelen en spells (toverspreuken) met voorbeelden, alles over de Sabbats en Esbats, alles over de gedachte achter de Wicca, de juiste correspondenties, de juiste magiesoorten, enz.

De opleiding bestaat uit 13 schriftelijke lessen op CD-rom. Per les ontvang je een overzichtelijke CD-rom met alle informatie van die les. Je kunt alles uitprinten, maar dan heb je een boek van meer dan 1.100 bladzijden!!!

Alles waar een Wicca zich maar mee kan bezig houden, of waar een Wicca tegen aan kan lopen, komt aan de orde. Aan het einde van de opleiding heb je een volledig totaalbeeld en weet je (bijna) alles over de wijze, waarop een Wicca met het leven omgaat. Bij elke les zit ook huiswerk, zodat je het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen.

De opleiding is als volgt samengesteld:

 • Les 1 - Wat is Wicca: de geschiedenis, de diverse tradities, over de Godin en God, leerstellingen, Heksenrune, spiegelboek, enz.
 • Les 2 - Wicca: de wetten van de Wicca, de symbolieken, de Wiccan Rede, het Pentagram, chant – dans – beweging, enz.
 • Les 3 - Altaar: alle werktuigen van een Wicca, het Altaar, het consacreren van de werktuigen.
 • Les 4 - De Cirkel: het openen van de Cirkel, sluiten van de Cirkel, de Wachttorens, de Elementen, Cake- en Wijnceremonie, enz.
 • Les 5 - Het Jaarwiel: alle Sabbats, rituelen, correspondenties, recepten, enz.
 • Les 6 - Maanfeesten: de Maan, de Zon, alle Esbats, enz.
 • Les 7 - Rituelen: hoe – wat – waarom, inwijdingen, enz.
 • Les 8 - Magie: magick, spells, toveren, energie, enz.
 • Les 9 - Boek der Schaduwen: samenstelling, geheimschriften, enz.
 • Les 10 - Correspondenties: planeten, kleuren, elementen, planten, bomen, kruiden, mineralen, enz., enz.
 • Les 11 - Talismannen en Amuletten, enz.
 • Les 12 - Divinatie: orakels, Tarot, Runen, I Tjing, numerologie, astrologie, enz.
 • Les 13 - De plaats van de Wicca in het geheel, universum, energie, de natuur, enz.  

De Cursus Wicca vind je hier.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel