Essentiële oliën

In aloude tijden werden de etherische eigenschappen van essentiële oliën volop gebruikt door priesteressen en priesters van echt elke religie. Aangezien het zo subtiel en immaterieel was, werd geur beschouwd als goddelijk. Naast andere dingen werden geurige oliën gebruikt om geesten, Godinnen en Goden aan te trekken, om kwade energieën uit te bannen en om de tempels te zuiveren. Aanbidders en volgelingen zalfden zichzelf om zoete aroma’s aan de Goden aan te bieden en om goddelijke communicatie te vergemakkelijken door de subtiele energie van deze heilige geuren. Recentelijk is de studie van de fysieke en emotionele invloeden van aromatische geuren een gespecialiseerd deel van de plantkunde geworden en is nu bekend als aromatherapie. Aromatherapeuten wenden niet alleen de fytochemische eigenschappen van essentiële oliën aan (zoals antibacterieel, ontstekingsremmend, enz.), die hen effectieve remedies verschaffen, maar gebruiken ook de meer etherische eigenschappen als therapeutische middelen voor de geest en de ziel. Aromatherapie kan daarom beschouwd worden als een waarlijk holistische behandeling voor lichaam, geest en ziel.

Essentiële oliën zijn natuurlijke geurende substanties, die door verschillende planten in meerdere of mindere hoeveelheden worden geproduceerd. Terwijl botanisten kunnen betogen dat hun hoofddoel een manier van zelfbescherming of heling voor de planten is, voor de traditionele herbalist is hun rol absoluut helder: geur is een subtiele, bijna etherische vorm van communicatie waarop zelfs de meest primitieve organismen kunnen reageren. Geuren dragen de zielen van de planten en onthullen zodoende hun essentiële karakter. Door een beroep te doen op ons reukzintuig communiceren planten met ons op het diepste en meest instinctieve niveau. Geurreceptoren zijn gelokaliseerd in het oudste deel van de hersenen, dat niet wordt geregeerd door het verstand. In plaats daarvan reageert het geheel instinctief op externe stimulansen. Het reukzintuig vormt zodoende de poort naar de onderbewuste geest en tapt zelfs in op wat Jung noemde “het collectieve bewustzijn”. Door te werken op dit deel van de hersenen kan geur de geest krachtig beïnvloeden, die op zijn beurt het lichaam beïnvloedt. Bepaalde onderdelen in essentiële oliën hebben een direct psychologisch effect op het lichaam. Veel van deze eigenschappen zijn heel lang gebruikt in traditionele volksgeneeskunde over de gehele wereld.

Essentiële oliën zijn waardevolle substanties, daar men een grote hoeveelheid van het ruwe plantenmateriaal nodig heeft om kleine hoeveelheden van deze oliën te extraheren. In hun gezuiverde vorm zijn ze zeer geconcentreerd en erg krachtig.

De prijzen voor absolutes kunnen hoog lijken, maar reflecteren in feite slechts de grote hoeveelheid bloemen die benodigd zijn om zelf een kleine hoeveelheid olie te produceren. Echte absolutes hebben unieke en speciale geuren die niet synthetisch geïmiteerd kunnen worden. Om deze waardevolle oliën betaalbaar te houden en afval tot een minimum te beperken, verdunnen we pure absolutes tot een 10% sterkte, dat wil zeggen 1ml absolute tot 9ml lichte kokosolie. De hoeveelheden van 5ml en 10ml worden onverdund geleverd.

Kwaliteit & zuiverheid:
Wij leveren alleen de beste kwaliteit essentiële oliën die geschikt zijn voor gebruik in de aromatherapie. Dit garandeert dat, gedurende het proces van extractie, handelen en bottelen, onze oliën alle noodzakelijke zorg en aandacht ontvangen en dat de hoogste kwaliteit en zuiverheid is behouden door het gehele preparatieproces.

Veiligheid:

  • Pure essentiële oliën zijn hoog geconcentreerde substanties die altijd met respect behandeld dienen te worden. Biologische oliën zijn de zuiverste oliën die verkrijgbaar zijn.
  • Maak je zelf bekend met de gebruikwijzen en toepassingen van elke individuele olie die je wilt gaan gebruiken en neem notie van alle voorzichtigheden.
  • Neem nooit essentiële oliën inwendig (tenzij je beter weet)!
  • Gebruik bij voorkeur geen essentiële oliën onverdund op de huid. Aromatherapie beveelt een standaard verdunning aan van 1-3%, hoewel bepaalde oliën gebruikt kunnen worden in hogere of lagere verdunningen, afhankelijk van de olie in kwestie.
  • Volg altijd de aanbevolen verdunningen en hoeveelheden op.
  • Gevoelige huidtypen worden geadviseerd om de olie eerst op een klein deel van de binnenarm uit te testen.
  • Houd je oliën buiten bereik van kinderen en huisdieren.
  • Vermijd contact met de ogen, pas nooit essentiële olie bij de ogen toe.
  • Tijdens de zwangerschap is het raadzaam een aromatherapeut te raadplegen voor geschikt gebruik en veiligheid van de specifieke oliën. Veel oliën dienen niet gebruikt te worden tijdens de zwangerschap, sommigen dienen alleen vermeden te worden tijdens de eerste 3-4 maanden, anderen kunnen goed helpen tijdens de bevalling, maar geven een risico in de maanden daarvoor.
  • Wanneer u lijdt aan een serieuze medische aandoening, zoals (maar niet uitsluitend) hoge bloeddruk, kanker, trombose, spataderen of epilepsie, consulteer dan een gekwalificeerde aromatherapeut voor professioneel advies over aanbevolen oliën en doseringen.

Wij ondersteunen de neiging van mensen om de verantwoordelijkheid voor hun eigen welzijn te nemen. Echter, wanneer symptomen aanhouden of opnieuw opkomen, of wanneer je lijdt aan een serieuze medische aandoening, of wanneer je momenteel voorgeschreven medicijnen gebruikt, raden we aan een gekwalificeerde arts te raadplegen voor je probeert jezelf te helpen. Kijk uit naar een dokter die je kunt vertrouwen en die bereid is met je samen te werken in het onderzoeken van natuurlijke gezondheidsalternatieven.

Bewaren van oliën:
Om verdamping te vermijden dien je je ervan te verzekeren dat de dop altijd goed gesloten is. Bewaar de essentiële oliën op een koele donkere plaats. Wanneer je lijdt aan een serieuze medische aandoening, zoals (maar niet alleen) hoge bloeddruk, kanker, trombose, spataderen of epilepsie, raadpleeg dan eerst een gekwalificeerde aromatherapeut voor professioneel advies over aan te bevelen oliën en doses.

Ons assortiment essentiële oliën vindt u hier.

DISCLAIMER:
De reeks van magische en kruiden preparaties zijn geproduceerd met elke denkbare zorgvuldigheid, zorg en voorzichtigheid. Zij zijn ontwikkeld naar het beste van onze kennis. Echter, wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor enige fysieke, mentale, spirituele of metafysische veranderingen die kunnen optreden als een gevolg van het gebruik van onze krachtige producten. Terwijl we vertrouwen op de integriteit van onze producten, kunnen we geen enkele aansprakelijkheid accepteren voor persoonlijk karma en dharma van de gebruiker. Lees de instructies, die bij de producten geleverd worden, zorgvuldig en behandel alle kruiden met het respect dat zij verdienen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2022 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel