Wierook

Gebruiksaanwijzing:
Plaats een houtskoolschijfje op een vuurvaste ondergrond, ver weg van brandbare voorwerpen. Het beste is een specifieke wierookbrander, maar elk vuurvast schaaltje kan volstaan. Vul de wierookbrander of het schaaltje met een laagje (schelpen)zand. Dit dient ervoor om de hitte op te vangen. Hier bovenop komt het houtskoolschijfje. Het houtskooltje kan gemakkelijk aan de rand worden aangestoken met een lucifer of een aansteker. Denk eraan, dat de schijfjes soms kunnen spetteren en vonken bij het aansteken, door de zelfontstekende eigenschap van houtskool. Laat genoeg lucht bij het houtskooltje om er zeker van te zijn dat het gelijkmatig gaat branden. Leg het houtskooltje op het zand neer wanneer je ziet dat het vuur zich goed gaat verspreiden. Je kunt een raam openzetten tijdens het aansteken van het kooltje, omdat er eerst een beetje rook vanaf komt, voordat het kooltje gaat gloeien. Wanneer het kooltje stopt met spetteren, gaat het kooltje gloeien, vaak eerst aan één kant, dan langzaam over het gehele schijfje. Wanneer het hele kooltje (rood) heet gloeit, is het klaar voor gebruik. Leg een snufje wierook boven op het gloeiende houtskoolschijfje. Een houtskooltje blijft ongeveer 1 tot 1½ uur gloeien. Het vuur zal zich concentreren in het midden van het kooltje. Na enige tijd kun je wat as van het kooltje schrapen om het gloeiende middelpunt weer bloot te leggen. Voeg nieuwe snufjes wierook toe wanneer gewenst.

Bewaren van wierook en houtskool:
Losse wierookmengsels zijn lang houdbaar en verbeteren zelfs in de loop der tijd, mits bewaard in een koele, droge en donkere omgeving. Houtskool echter niet, het heeft de neiging om vocht uit de lucht op te nemen. Bewaar de houtskoolschijfjes dan ook, na opening van de verpakking, in een luchtdicht doosje (of in een afgesloten plastic zakje), om de zelfontstekende eigenschap te behouden.

Ons assortiment Wierook vindt u hier.

Waarschuwing:
Bewaar wierook en houtskool buiten bereik van kinderen en huisdieren. Houtskool is erg brandbaar. Wees voorzichtig met het aansteken van de houtskool. Wanneer het kooltje eenmaal is aangestoken, raak het dan niet meer aan en zorg dat kinderen en huisdieren er niet bij kunnen komen! Zorg ervoor dat je wierookbrander vuurvast is en geen hitte overbrengt op het oppervlak waarop hij staat. Gebruik geen glas, zelfs geen glazen asbak, dit zal breken. Gooi de asresten niet in de afvalbak of vuilnisbak, want dit kan een brand veroorzaken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel