Infusies, Tincturen, Bloemenwaters

Kruideninfusies:
Sommige geneeskrachtige kruiden bevatten niet veel vluchtige (essentiële) olie, maar hebben toch krachtige helende eigenschappen. Aan dergelijke kruiden kunnen de helende stoffen worden onttrokken door middel van infusie (maceraat) in een basisolie, zoals amandelolie of olijfolie. Dergelijke infusies kunnen direct plaatselijk op de huid toegepast worden, of gemengd worden met andere oliën en wassen om helende zalven en lotions te maken.

Gedurende het inweken worden de in vet oplosbare helingeigenschappen van het kruid opgenomen door de olie, die dan gebruikt kan worden als een massageolie of lotion. Ze kunnen eenvoudig in een vaste zalf gevormd worden door stollingsmiddelen toe te voegen zoals cacaoboter of bijenwas.

Kruideninfusies zijn niet bedoeld voor inwendig gebruik.

Tincturen:
Tincturen zijn alcoholische extracten van kruiden. De alcoholinhoud conserveert de vloeistof en voegt een antiseptisch effect toe. Onze tincturen zijn gemaakt op verschillende sterkten met natuurlijk gefermenteerde ethanol. De gespecificeerde sterkte voor elke tinctuur geeft een indicatie van de hoeveelheid kruiden in relatie met de hoeveelheid alcohol. Het percentage refereert aan de sterkte van de gebruikte alcohol. Dus, een tinctuur met een sterkte van 1:5 - 25% is gemaakt door gebruik van 1 deel plantenmateriaal op 5 delen alcohol van 25%. De tincturen worden geleverd in amberkleurige glazen flesjes.

Lees voor gebruik de informatiepagina "Plantkunde".

Gebruik:
Tincturen zijn hoog geconcentreerd en dus zeer sterk. In het algemeen zijn slechts kleine doses vereist voor een therapeutisch effect. Sommige tincturen kunnen genomen worden door ¼ - 1 theelepel tinctuur te verdunnen in een glas water. Anderen worden gewoonlijk alleen uitwendig gebruikt als een plaatselijke toepassing. Voor specifieke aanwijzingen en gebruik wordt aangeraden een gekwalificeerde arts of een kruidenreferentieboek te raadplegen.

Bloemenwaters:
Het gebruik van bloemenwater in cosmetische bereidingen is algemeen bekend, maar nieuwe toepassingen worden steeds gezocht en ontdekt. Sommige bloemenwaters stijgen in populariteit als natuurlijke insectenbestrijders of ongediertebestrijding in de biologische akkerbouw, andere worden gebruikt voor hun overduidelijke herstellende eigenschappen. Bloemenwaters hebben uitstekende veerkrachtige en helende eigenschappen. Ze kunnen bronwater vervangen in zelfgemaakte cosmetische recepten, zoals crèmes, lotions, gezichtsmaskers of in haarproducten.

In vele delen van de wereld hebben bloemenwaters al heel lang een belangrijke rol gespeeld in spirituele praktijken en ceremoniën. Ze worden vaak gebruikt om de fysieke en metafysische ceremoniële ruimte te reinigen, om de aura’s van de deelnemers te zegenen en zuiveren, en om de magische werktuigen te consacreren. De Goden en de geesten verheugen zich in de zoete geuren en bloemenwaters werden dan ook vaak gebruikt als een offer aan de deelnemende godheden.

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel