Cosmetische Ruwe Materialen

Wij bieden een assortiment basisproducten voor de creatieve keukenalchemisten, die het leuk vinden hun eigen brouwsels en smeerseltjes zelf te maken. Wij voeren uitsluitend plantaardige oliën, infusies, plantaardige boters, was, klei en bloemenwaters, alsook een groot assortiment essentiële oliën. Alles wat je nodig heb om zelf je natuurlijke cosmetica te maken.

Het zelf maken van cosmetica, lotions en crèmes is niet alleen heel leuk, maarhet geeft je ook de mogelijkheid om precies te kiezen wat je op je huid wilt smeren. Je kunt conserveringsmiddelen weglaten, die een standaard toevoeging zijn in alle kant-en-klare cosmetica. Houdt wel in gedachten, dat bereidingen zonder conserveringsmiddelen niet lang bewaard kunnen worden. Maak dus kleine hoeveelheden, gebruik donkere flessen en potten en bewaar deze op een koele en donkere plaats.

Het begin van het maken van je eigen crèmes en lotions is het mengen van een waterig element met een vettige basis door middel van een verbindingsmiddel, die het een crèmeachtige vastheid geeft. Elk type olie heeft zijn eigen eigenschappen en is geschikt voor een specifiek huidtype en specifiek mengproces. Je kunt ook je eigen zeep maken, wat een eindeloos creatief doel kan zijn en één die je vrienden en familie zeer zullen waarderen.

Lees ook de informatiepagina`s "Aromatherapie" en "Plantkunde" voor leuke weetjes en tips.

Basisoliën:
Deze producten leveren een gemakkelijke en geschikte manier om je eigen reeks van cosmetica te creëren, helemaal naar je eigen persoonlijke behoeften en smaak. Alle basisproducten worden geleverd in amber glazen flesjes of potten.

Waarschuwing:
Allergische reacties kunnen optreden als gevolg van blootstelling aan elke stof, zelfs basisoliën. Vooral mensen met een notenallergie dienen voorzichtig te zijn en het gebruik van bepaalde oliën te vermijden.

Lees voor gebruik de informatiepagina "Basisoliën".

Boters:
Boters worden onttrokken aan verschillende bomen, wiens zaden of noten rijk zijn aan voedende oliën, zoals amandel, abrikoos of avocado. Boters zijn vast bij kamertemperatuur, maar smelten gemakkelijk op de huid. Hun rijke, ietwat wasachtige consistentie is erg stabiel en, dankzij hun hoge gehalte aan verzadigde vetzuren, is hun bewaartijd ook uitstekend, hetgeen ze een geweldige aanvulling maakt voor zelfgemaakte cosmetica. Wassen, zoals bijenwas en emulsiewas, worden gebruikt om het emulsieproces te ondersteunen en geven stabiliteit en viscositeit aan crèmes en lotions.

Wassen:
Wassen, zoals bijenwas en emulgatiewas, worden gebruikt om het emulgatieproces te ondersteunen en stabiliteit en viscositeit te geven aan crèmes en lotions.

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel