Kamille Bloemenwater (biologisch)

Artikelnummer: 01BLW101
Vorige Artikel 12 van 14 Volgende
€ 21,00

Kamille is een kruid van de Zon, dat zijn charismatische energie uitstraalt en vreugde, vrede en gezondheid verspreidt. Het is een echte helende plant, die niet alleen zijn helende krachten aan ons geeft om onze aandoeningen te genezen, maar ook een ideale gezelschapsplant is, die zijn nuttige invloed op andere planten die dichtbij groeien uitstraalt. Therapeutisch kalmeert en verzacht Kamille de geest en verheldert het de geest. Het bestrijdt emotionele zorgen, angst en onzekerheid. De Ouden vonden dat de geur van Kamille op die van Appels lijkt, hetgeen terug te vinden is in zijn naam "Chamoemelon", hetgeen "Aarde Appel" betekent in oud Grieks. Het bloemenwater is vriendelijk en verzachtend en kan gebruikt worden in alle soorten van cosmetische bereidingen.

Bloemenwaters:
De meest geurende bloemenwaters, ook bekend als hydrolaten, zijn een bijproduct van de productie van essentiële oliën, hoewel sommige worden vervaardigd om hun eigen inherente helende deugden. In het stoomdistillatieproces wordt water gebruikt om de vluchtige essentiële oliën te halen uit het plantenmateriaal. Wanneer het water opwarmt en als stoom door de kamer die het plantenmateriaal bevat gaat, vormt het verbindingen met de vluchtige oliën en draagt het deze naar beneden door de koelspoelen, waar het water condenseert en de twee elementen weer gescheiden worden. De olie vormt een laag bovenop de verzamelcylinder, terwijl het water wegloopt via de bodem. Sommige van de luchtige delen blijven echter gebonden aan het gedistilleerde water, dat zodoende hun geur en enige van de therapeutische eigenschappen aanneemt. En dus zijn bloemenwater net zo "oud" en "gevestigd" als de essentiële oliën zelf. Een aantal bloemenwaters hebben heel lang een belangrijke rol gespeeld in de wereld van de cosmetica, een aantal worden ook gebruikt voor culinaire doeleinden. Met de recentelijke opleving van de belangstelling voor essentiële oliën en de aromatherapie is ook een vernieuwde nieuwsgierigheid op gang gekomen voor hydrolaten.

Gebruik:
Het gebruik van bloemenwaters in cosmetische bereidingen is zeer bekend, maar nieuwe toepassingen komen voortdurend omhoog. Sommige bloemenwaters verkrijgen populariteit als natuurlijke insectenwerende middelen of als bestrijding van plagen in de biologische landbouw, terwijl andere worden gebruikt voor hun helende kwaliteiten. Bloemenwaters hebben uitstekende huidverkwikkende en helende eigenschappen. Ze kunnen bronwater vervangen in zelfgemaakte cosmeticarecepten zoals crèmes, lotions, gezichtsmaskers of in haarverzorgingsproducten.

In vele delen van de wereld hebben bloemenwaters ook een belangrijke rol gespeeld in spirituele uitoefeningen en ceremoniën. Ze worden vaak gebruikt om de fysieke en bovennatuurlijke ceremoniële ruimte te reinigen, om de aura's van de deelnemers te zuiveren en te zegenen en om magische werktuigen te consacreren. Goden en geesten worden in verrukking gebracht door zoete geuren en bloemenwaters worden dan ook vaak gebruikt als een offer aan de heersende godheden.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel