Kruideninfusie Goudsbloem (biologisch)

Artikelnummer: 01KRI102
Vorige Artikel 2 van 14 Volgende
€ 19,95

Calendula officinalis

De helder goudgele Goudsbloembloemen verspreiden waar ze ook maar verschijnen veel vrolijkheid. Met hun zonnige uiterlijk schijnen ze overal bloemrijke zonneschijn te verspreiden. Geen wonder dat de oude astrologen deze bloem toewezen aan de Zon in Leeuw. In mildere klimaten bloeit de Calendula vrijwel het gehele jaar, een feit waarom de Romeinen het "de kalenderbloem" noemden. Naast het verspreiden van vrolijkheid en het "verzachten van het hart", is Calendula ook erg helend en verzachtend voor de huid. Calendula olie wordt gewaardeerd als een ingrediënt bij het maken van zeep en het is ook een uitstekende helingolie in huidverzorgingslotions en crèmes.

Niet aanbrengen op open wonden!

Kruideninfusies:
Sommige helende kruiden bevatten niet veel vluchtige essentiële olie, maar hebben toch krachtige helende eigenschappen. Deze kruiden kunnen worden gemacereerd (getrokken) in een oliebasis, zoals Amandelolie of Olijfolie, om hun helende deugden af te geven.

Gebruik:
Infusie oliën kunnen of lokaal, direct op de huid, aangebracht worden, of gemengd worden met andere oliën en wassen om helende zalven en lotions te maken. De specifieke eigenschappen van infusie oliën hangen af van de planten die hun helende krachten aan een bepaalde infusie hebben gegeven. Ze kunnen worden gebruikt als verzachtende massageoliën en lichaamslotions of toegevoegd worden aan diverse cosmetische bereidingen om een extra therapeutisch effect te leveren.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel