Wilgenbast Wit (biologisch)

Artikelnummer: 01KRG164
Vorige Artikel 13 van 18 Volgende
€ 4,25 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Wilgenbast wit (biologisch) - Salix alba

Historie & Folklore:
Geen andere boom is vol vitaliteit en zelfgenererende kracht als de Wilg. Zelf afgezaagde en schijnbaar dode takken zullen tot leven komen wanneer ze in de grond geplant worden. Van deze eigenschap van ongebreidelde groei wordt volop gebruik gemaakt bij het knotten. De nieuw ontsproten flexibele takken, ook bekend als Wilgentenen, worden regelmatig geoogst en geweven tot manden en licht meubilair. Het hout zelf is vatbaar voor rotting. Wilgen houden ervan om aan de waterkant te groeien, maar ze zijn niet bestand tegen de vernietigende kracht van het water. Wilgen zijn heilig voor de Drievoudige Maangodin, wier mysteriën van wedergeboorte overduidelijk zijn in haar overvloedige vitaliteit. Dit is waarom offergaven aan de Grote Godin altijd plaatsvonden in manden van Wilgentenen. De herscheppende kracht van de boom werd magisch getransformeerd in de heilige offergaven in de manden, zodat ze snel wedergeboren werden in de Onderwereld. De Wilg, heilig voor de Maangodin Hecate, is een boom van magie en betovering en wordt geassocieerd met zuivering en wederopstanding. Heksen maakten hun bezems met de levengevende Wilgentenen.

Traditioneel:
Wilgen werden beroemd om hun salicine, dat een krachtige ontstekingsremmer is en werkt als een pijnstiller en koortsverdrijvend middel. Voor een tijdje werd het gebruikt als een vervanging voor de dure Cinchonabast (Quinine) bij de behandeling van malaria. Het diende ook als de voorloper voor salicylzuur, de basissubstantie van waar aspirine afkomstig is. Wilgenbast is niet zo krachtig als aspirine, maar vriendelijker voor de maag en dus beter verdraagbaar voor velen. Het is een goed tonicum voor de zenuwen en versterkend kruid dat erg nuttig is bij de behandeling van bijvoorbeeld jicht, artritis en reumatiek. Ook pijnlijke spieren en gewrichten hebben baat bij Wilgenbast, vooral wanneer deze gespannen zijn door eenzijdig gebruik en slechte houding. Het is ook een goede remedie voor maag- en darmcatarre en kan nuttig zijn bij blaasontsteking. Verder is het een goed ondersteunend kruid bij koortsige aandoeningen zoals de griep en andere infectueuze ziekten.

Magisch:
De Wilg is een boom van de heksen en is gebruikt in vruchtbaarheidsmagie voor zowel verhoging van de vruchtbaarheid als vermindering. Hij wordt geassocieerd met de eb en de getijden, met water en met magie. Hij is heilig voor de Onderwereldgodinnen en symboliseert transformatie, regeneratie en wedergeboorte. Elven en watergeesten wonen vaak bij Wilgen en daarom worden Wilgen, naar populair geloof, beschouwd als “spookbomen”. De Amerikaanse Indianen voegden Rode Wilgenbast als een heilig kruid toe aan hun kinnikkinnik-mengsel.

Plantkunde:
Planten voeden en onderhouden ons, voegen kruiden toe aan ons leven, gunnen ons gezondheid en schoonheid, geur en kleur en fleuren onze dag op. Ze spelen een belangrijke rol in liefde, hoop en dankbaarheid. Ze kleden ons en ze reinigen ons, ze helen en kalmeren onze lichamen, geesten en zielen. Ze beroeren elk aspect van ons bestaan, van ons dagelijks onderhoud tot de lucht die we ademen, tot de sleutels naar andere dimensies. Zij zijn de alchemisten die het zonlicht veranderen in de groene kracht van leven, voortdurend draaiend, herstellend, wedergeboren door de cycli van tijd. Zij zijn waarlijk het grootste geschenk van de natuur, echter ook degene die we het meest voor lief nemen.
De kruiden die we leveren komen van vele regionen en tradities van de wereld. We leveren alleen de beste kwaliteit kruiden en gebruiken alleen biologisch geteelde en duurzaam geoogste bronnen, indien beschikbaar. Hoe groter de vraag naar biologische producten, hoe meer ze beschikbaar worden. Jouw keuze om biologische kruiden te kopen en ons streven om deze te leveren is deel van de drijfkracht dat de zaden zaait voor een groenere, gezondere toekomst.

Gebruik:
Er zijn talloze manieren op welke kruiden gebruikt kunnen worden. Vele culinaire kruiden geven niet alleen een heerlijke smaak, maar hebben ook een subtiel effect op het digestieve proces. Andere kruiden zijn meer medicinaal dan culinair en kunnen gebruikt worden als remedies, gebaseerd op de wijsheid van eeuwenoude traditionele plantenkennis. Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende typen van bereidingen die met kruiden gemaakt kunnen worden, refereren we naar de informatiesectie.

Opmerking:
Wij ondersteunen de gedachte om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welzijn en aldus streven we er naar om alle kruiden beschikbaar te maken voor gebruik naar je eigen inzicht. Het dient echter opgemerkt te worden, dat niet alle kruiden veilig zijn om te gebruiken in alle situaties. Speciale voorzichtigheid is geboden, wanneer men lijdt aan een bepaalde medische aandoening, wanneer men synthetische voorgeschreven medicijnen gebruikt en tijdens de zwangerschap. Onderzoek en maak jezelf bekend met elk kruid dat je wilt gaan gebruiken en let erop dat je alle waarschuwingen die van toepassing kunnen zijn kent. De informatie die we hier geven is gebaseerd op duizenden jaren van traditioneel gebruik. Het is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om een bezoek aan een medische professionele arts te vervangen, indien dit nodig is.
Wanneer de symptomen aanhouden of opnieuw optreden, of wanneer je lijdt aan een ernstige medische aandoening, of wanneer je op het moment voorgeschreven medicijnen slikt, raden we aan dat je een gekwalificeerde arts raadpleegt voordat je probeert jezelf te helpen. Zoek een arts die jouw vertrouwen heeft en die bereid is natuurlijke gezondheidsalternatieven met je te onderzoeken.
De zwangerschap is een heel speciale tijd. Wanneer wijs gekozen, kunnen kruiden enorme ondersteuning geven tijdens de gehele zwangerschap. Echter, gezien de kwetsbaarheid en gevoeligheid van het ongeboren kind, is het vooral belangrijk om je ervan te verzekeren dat de kruiden die je gebruikt veilig zijn. Dit geldt ook gedurende de tijd van borstvoeding, daar alle substanties die de moeder inneemt doorgegeven worden via de moedermelk. Vele kruiden kunnen bruikbaar zijn gedurende de laatste stadia van de zwangerschap of tijdens de geboorte, maar kunnen gevaarlijk zijn in de eerste paar maanden. Informeer jezelf en riskeer geen spijt.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel