Ginsengwortel Tinctuur

Artikelnummer: 01TIN015
Vorige Artikel 7 van 14 Volgende
€ 22,25

Panax ginseng 1:3 - 45%.

Flesje van 54 ml, 100 ml of 250 ml.

Tincturen:
Tincturen zijn alcoholische extracten van kriuiden. De alcohol houdt de vloeistof goed en voegt een antiseptisch effect toe. Tincturen zijn meer geconcentreerd dan waterextracten (thee of afkooksels), wat betekent dat een kleinere hoeveelheid benodigd is om een specifieke werking te bereiken. Tincturen zijn ook minder kwetsbaar voor oxidatie en behouden hun helende eigenschappen dus veel langer dan gedroogde kruiden of vloeibare extracten.

Onze tincturen zijn bereid met verschillende sterkten met natuurlijk gefermenteerde ethanol. De specifieke sterkte voor elke tinctuur geeft de relatieve hoeveelheid kruiden aan in verhouding tot de alcohol. Het percentage dat wordt aangegeven is de sterkte van de gebruikte alcohol. Bijvoorbeeld: een 1:5 - 25% tinctuur is bereid door het gebruik van 1 deel kruidenmateriaal op 6 delen alcohol van 25%. De tincturen worden geleverd in bruinglazen flesjes.

Gebruik:
Tincturen zijn hoog geconcentreerd en dus extreem sterk. Normaalgesproken is een kleine dosis genoeg om het gewenste therapeutische effect te verkrijgen. Sommige tincturen kunnen inwendig ingenomen worden door verdunning van 1:4 (1 theelepel tinctuur in een glas water). Anderen mogen alleen uitwendig gebruikt worden als een lokale toepassing. Voor de specifieke richtlijnen en het aangegeven gebruik, raadpleeg een gekwalificeerde deskundige of een degelijk kruidenreferentieboek.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel