Wierook "Water" 60 ml

Artikelnummer: 01ELW004
Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 10,95
Voorraad 2 stuks

Water is het element van emotie en instinct, van empathie en gevoel. Water is de bron van leven en haar bewegingen kunnen worden gevoeld binnenin de stromingen van de ziel. Het is het rijk van het instinct, van intuïtie en van de kracht van verbeelding, van dromen, weerspiegelingen en het innerlijke leven van de ziel. Water correspondeert met het ondergaan van de Zon in het Westen in de late namiddag. Het seizoen is de herfst en de astrologische tekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. In de christelijke mythologie representeert de Aartsengel Gabriel het element Water. Brand deze wierook om de spirituele kwaliteiten van het element Water aan te roepen en om af te stemmen op de innerlijke bron van wijsheid. Of brand het om te mediteren en te focussen om je begeleidende instinct, je helderziende intuïtie en de kracht van verbeelding.

WATER – gevoel, sensitiviteit, helderziende krachten, ontvankelijkheid, verbeelding, emotie, verzorging, wijsheid, liefde.

Elementen Wierook:

Aarde, Water, Vuur en Lucht - in metafysische termen zijn dit de basiselementen, de bouwstenen van al het bestaan. Maar ze zouden levenloos zijn zonder het vijfde element, de allesvervolmakende Spirit, die alles bezielt en leven geeft. De Ouden beschouwden de elementen als spirituele eigenschappen, met hun eigen corresponderende uitdrukking in de fysieke wereld. Aldus is Vuur niet alleen het proces waarmee een houtblok wordt verbrand. Maar het Vuur is al in het houtblok aanwezig, in zijn levenskracht, die zichtbaar wordt wanneer het hout wordt aangestoken. Het houtblok bevat ook Aarde, Water en Lucht, welke elementen zichtbaar worden in de rook, de as en het sissende sap of de stoom wanneer het houtblok brandt. De elementen vinden hun correlatie in alle dingen: de vier windrichtingen, de vier seizoenen, de vier temperamenten van onze astrologische tekens en zelfs in de aartsengelen Uriel, Raphael, Michael en Gabriel.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 PIPPIN International | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel